Bij zorgcentrum Het Leefhuis wordt er elke dag plezier gemaakt. Leuke activiteiten zoals het bakken van een cake, het spelen van een spelletje, het knuffelen met de hond, het in elkaar knutselen van een werkje, het branden in de houtbewerking, repeterende werkzaamheden of het maken van producten voor de Kadoshop. Alles in mogelijk. Kom jij bij ons plezier maken?

 

Plezier biedt motivatie om de zorg en de groei voort te blijven zetten en betrokken te zijn en blijven bij het eigen zorgproces. De deelnemer ontdekt en voert uit wat hem/haar plezier levert. Door het beleven van plezier groeit de deelnemer. Het ondersteunt de deelnemer in het aangaan en onderhouden van sociale contacten, met zowel groepsgenoten als begeleiding. Het bieden van plezier versterkt de pedagogische relatie en biedt daarmee deelnemers begeleidingstrouw. Het welzijn van de deelnemer wordt bij dit thema in acht genomen, doordat ontspanning helpt reguleren van overprikkeling en een normaliserend gevoel van de deelnemer. Ieder mens heeft plezier. Het Leefhuis vindt het van belang dat de deelnemer zo plezierig mogelijk in het leven staat om de normalisering te ondersteunen. Plezier biedt motivatie om te ontwikkelen en deze geleerde vaardigheden zelfstandig voort te kunnen blijven zetten.

Het Leefhuis werkt aan empowerment (met zowel de deelnemer als zijn/haar netwerk), door te kijken naar de succeservaringen, te kijken naar oplossingen in plaats van problemen en hoe de deelnemer dit zelf (met hulp) kan bereiken. Zo worden de autonomie en de kans op het zelfstandig voortzetten van de aangeleerde vaardigheden vergroot.

 

Kijk voor onze mooie verkoopproducten in onze kadoshop!


Interactieve brochure