Jouw zorg is onze zorg


Welkom bij het Leefhuis!

Het Leefhuis is een zorgcentrum voor jong en oud. Samen kijken we naar de beste zorg voor jou en je gezin! Een kleinschalige zorgvoorziening met persoonlijke aandacht voor haar deelnemers en hun systeem, want dat verdienen zij! 

 

Het Leefhuis  biedt zorg in een veilige setting, werkt vanuit een vertrouwensband, heeft begrip voor de situatie en zet in op groeimogelijkheden! We vinden het belangrijk dat iedereen gehoord en gezien wordt en zich bij ons thuis voelt. Doordat jij inbreng hebt in je eigen zorgproces, kunnen we samen zorgen voor ontwikkeling en de transfer naar de thuissituatie of woonsituatie maken. Wij bieden kleinschalige zorg vanuit ons hart. Als jouw kind of partner zich bij ons thuis voelt, doen wij ons werk goed!

 

Onze daginvulling staat in het teken van vier thema's, namelijk Mens, Dier, Natuur en Plezier. Binnen deze thema's zorgen wij voor allerlei leuke en leerzame activiteiten die tegemoet komen aan de mogelijkheden en behoeftes van onze deelnemers en in het teken staan van samenzijn. Klik onder aan de pagina op een van de buttons voor meer informatie over de thema's.

 

Het Leefhuis  laat zien wat WEL kan en maakt daarbij gebruik van de kracht van de deelnemer!


Wie kan er bij ons terecht? 

Heb je een hulpvraag gericht op begeleiding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

Zoek je hulp om je kind goed te kunnen aansturen? Heb je hulp nodig bij een daginvulling? Wil je groeien in zelfstandigheid en zelfredzaamheid? Wil je leren omgaan met je eigen hulpvraag? Vind je het moeilijk dat jou kind soms wat doordramt? Kan jou kind op school niet meer vooruit? Heb je meer nabijheid nodig? Wil je wat meer tijd voor jezelf? Heeft jou kind begeleiding nodig bij een bepaald probleem? Merk je dat je zelf geen activiteiten onderneemt? Heeft je kind behoefte aan structuur? Wil je meer zelfinzicht in je eigen problematiek? Wil je graag vaardigheden en kennis opdoen en deze thuis in te leren zetten? Wil jij als ouders meer zicht op de problematiek van jouw kind en hoe je hier adequaat op in kan zetten? Wil jij praktische adviezen om beter om te leren gaan met de gedragsproblemen van jouw kind? Met al deze vragen en nog veel meer, kun je bij het Leefhuis terecht. 


Primaire doelgroep

Kinderen, jongeren en jong volwassenen met hulpvragen op één of meerdere leefgebieden met een ontwikkelingsstoornis, cognitieve beperking, achterstand in de sociaal emotionele ontwikkeling en een laag intelligentieniveau. Binnen deze website spreken we  van ‘deelnemers’. Daar kiest het Leefhuis voor, om aan te geven dat het gaat om mensen met een hulpvraag die deelnemer aan een van onze zorgvormen. Wij hebben ervaring in het bieden van hulp aan mensen met autisme, angststoornis, dwangmatige persoonlijkheidsstoornis, verstandelijke beperking, ADHD, dementie, downsyndroom, niet aangeboren hersenletsel of mensen die nabijheid nodig hebben. 

  

Het Leefhuis kan helaas niet tegemoet komen aan zware multiproblematiek of aan behandelings-hulpvragen.

Zorgvormen

Het Leefhuis biedt verschillende vormen van zorg. Dit kan groepsbegeleiding of individuele begeleiding zijn. 

  • Weekendopvang 
  • Woonopvang
  • Dagbesteding (met of zonder scholing)
  • Individuele begeleiding
  • Buitenschoolse opvang
  • Zaterdagopvang
  • Vakantieopvang

Wat maakt onze zorg zo speciaal?

Wij werken met ons hart, geven iedereen een kans en werken met warmte en affectie naar groei. De aanpak waarbij de deelnemer liefde, genegenheid en affectie ontvangt, zorgt voor een wederzijds vertrouwen. Wij nemen de moeite om de persoon ECHT te leren kennen en los te zien van het 'labeltje' dat hen toebehoort. 

 

Wat het Leefhuis vooral wil realiseren is een plekje voor iedereen! Wij streven ernaar om ieder persoon een plek te bieden wanneer deze binnen de groepsdynamica en de visie past