Team


Even voorstellen! Mijn naam is Nikki Jöris, 33 jaar en afkomstig uit Ommel. Zelf heb ik al enige jaren ervaring binnen het werken in de zorg en het onderwijs en werken ik vol passie met deelnemers met een hulpvraag. Het mooie aan deze doelgroep vind ik de groei die ze doormaken, het vertrouwen dat ze je blindelings geven en de uitdaging die ze met zich meebrengen.

 

In 2019 heb ik de opleiding tot gedragsdeskundige (master SEN) behaald en in 2021 de opleiding tot toegepast psycholoog in kinder- en jeugdpsychologie.

Mijn streven om met hulpbehoevenden te werken, heb ik van jongs af aan als passie gehad. Het mooie vind ik dat zij niet alleen van ons leren maar wij vooral ook van hen!

 

Helaas merk ik al een aantal jaren op dat deze deelnemers binnen onze maatschappij maar moeilijk een plekje kunnen vinden. Mijn streven is deze plek voor jongeren en ouderen te realiseren! Een plek waar ze mogen genieten, plezier kunnen maken, zichzelf kunnen zijn, tot rust kunnen komen en op hun eigen manier kunnen groeien. Maar vooral een plek waar ze zich thuis voelen en zichzelf mogen zijn. Kwetsbare mensen laten stralen, daar geniet ik van!

 

Binnen het zorgcentrum krijgen deelnemers een eigen plek, worden ze voorzien van de juiste begeleiding maar zetten we vooral in wat WÉL kanl! De kracht van kleinschalige zorg zit hem in het kunnen bieden van persoonlijke aandacht, een veilige en vertrouwde plek en ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Deze missie is ontstaan vanuit mijn zorghart; de wil om mensen te helpen,  geloven in de kracht en groei van mensen en het streven naar een eigen vertrouwd plekje voor deze doelgroep waar ze met plezier naar toe gaan, maar belangrijker nog met een grote glimlach van terugkomen.

 

 

'Als we nou alle kinderen in een hartje stoppen in plaats van in een hokje...''Ons super team!

Ons team is gespecialiseerd en geschoold in de cursus Brain Blocks, Oplossingsgericht werken, Systemisch werken en Medicatiekennis.


Maartje Jansen,

Mijn naam is Maartje Jansen, ik ben 22 jaar oud en woonachtig in Asten. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek aan het Fontys, te Eindhoven. Waarbij ik de specialisatieroute Jeugdhulp specialist heb gevolgd. Binnen de zorg hoop ik jongeren te helpen groeien door ze een veilig pedagogisch klimaat te bieden. In mijn optiek is het essentieel dat je je gehoord en veilig voelt, dat er begrip voor je wordt getoond. Dit hoop ik bij Het Leefhuis te kunnen leveren en hiermee mooie kansen te creëren voor de deelnemers.

  • SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional .      

Vergeet niet om te kijken hoe ver je al gekomen bent.


Bregje Roefs,

Ik ben 26 jaar oud en woonachtig in Helmond. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding, sociaal pedagogische hulpverlening op Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze opleiding heb ik op diverse plekken stage gelopen. In deze stages heb ik mijn ervaring ontwikkeld met betrekking tot het werken met kinderen met gedragsproblemen, jongeren met

autisme, kinderen met het syndroom van down en ouderen met dementie en/of Niet-Aangeboren Hersenletsel.Verder vind ik creativiteit een belangrijke schakel binnen het sociaal werk. Met behulp van creativiteit kun je zoveel mooie en unieke beelden creëren die jou, jezelf maken! Het mooiste aan creativiteit is dat er voor iedereen wel iets te vinden is.

Binnen het Leefhuis hoop ik mijn creativiteit toe te

kunnen passen en hieraan mijn eigen draai kan geven.

  • SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional.                                               

Niemand is perfect en dat maakt ons als persoon speciaal en mooi zoals we zijn.


Miranda Hurkmans,

Hallo, ik ben Miranda Hurkmans- van Lieshout en ben geboren in 1970. Ik woon in Someren en ben getrouwd en samen hebben wij 2 zonen. De zorg is mijn passie, samen eruit halen wat er in zit en liefst nog een stapje verder. Ik ben afgestudeerd als activiteitenbegeleider en heb mij SKJ registratie als professional voor jeugd en gezin behaald. Binnen het Leefhuis vind ik het belangrijk om onze deelnemers zelfredzaamheid te bieden door ze de dagelijkse huishoudelijke taken aan te leren. Op deze manier probeer ik het voor iedereen mogelijk te maken om begeleid of zelfstandig te kunnen gaan wonen.

  • SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional.

We kunnen niet van alle mensen dezelfde sterren maken, wel kunnen we er voor zorgen dat ze allemaal schitteren.


Mijn naam is Anke Loomans, 32 jaar en woonachtig in Asten.

Ik heb al enige jaren ervaring binnen het werken in de zorg en ik werk dan ook vol passie met deelnemers met een beperking. Ik hou van de uitdaging die de deelnemers met zich meebrengen, de groei die ze doormaken en het blindelings vertrouwen dat ze je geven.

 Ik heb gestudeerd voor Ergotherapeut en vol trots mijn diploma behaald. Ik heb me gespecialiseerd in professioneel opvoeden middels een minor en veel deskundigheid op gedaan binnen het senioren domein. Daarnaast heb ik mijn SKJ registratie als jeugd en gezinsprofessional behaald. Ik houd me bezig met vraagstukken over het mogelijk maken en behouden van dagelijks activiteiten voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen. Daarnaast ben ik ook bewegingsagoog en houdt ik met bezig met het sporten en bewegen voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen. Tevens heb ik me gespecialiseerd in  “kindertekeningen lezen en begrijpen” omdat deze vaak veel verborgen communicatie bevatten.

 

Binnen het Leefhuis wil ik dat deelnemers zichzelf kunnen zijn en hen de kans bieden om te groeien. Ik vind het belangrijk dat er wordt gekeken naar wat de deelnemer nodig heeft en wenst en hierop aan te sluiten.

  • SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional.

Wees jezelf er zijn al zoveel anderen.


Jorrit Henkes,

Mijn naam is Jorrit Henkes, 20 jaar en woonachtig in Someren-Heide.

 

Ik heb een mbo-opleiding persoonlijk begeleider (niveua 4) afgerond op de ROC ter AA en ben op dit moment bezig met de hbo-opleiding social work op de Fontys Hogeschool. Ik heb binnen verschillende instellingen stage mogen lopen en hierdoor heb ik ervaringen mogen opdoen met verschillende doelgroepen met een hulpvraag.Binnen het Leefhuis wil ik bijdragen aan de positieve ontwikkelingen van de deelnemers, waarbij kansen gecreëerd en met beide handen aangepakt zullen worden. Hierbij ga ik uit van de krachten van de deelnemers zelf, en zal ik zorgen voor het steuntje in de rug, wanneer ze deze nodig hebben. Als je ergens voor gaat, doe je dit met 110%

Wanneer je ergens voor gaat, doe je dit met 110%


Eva van der Putten,

Mijn naam is Eva van der Putten, ik ben 20 jaar oud en woonachtig in Deurne. Ik ben afgestudeerd Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener niveau 4 aan het MBO. Momenteel studeer ik HBO Sociaal Werk op Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch.

 

Binnen verschillende instellingen heb ik stage gelopen en ervaringen op gedaan met verschillende doelgroepen met een hulpvraag.

Binnen Zorgcentrum het Leefhuis wil ik me richten op de talenten en eigen kracht van de deelnemers. Ik wil ze begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en hierbij de deelnemers de ruimte geven om zichzelf te kunnen ontplooien. Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zichzelf kunnen zijn, zich gewenst voelen en hun doelen kunnen behalen!

Wacht niet met trots zijn tot je een doel hebt behaald, maar wees trots op elke stap die je zet.Maartje Hesius,

 

Hallo! Mijn naam is Maartje Hesius, ben 20 jarig oud en woon in Lierop. Ik heb de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen afgerond op het ROC ter Aa.

 

Ik heb op verschillende plekken gewerkt en vind het geweldig om te zien hoe de mensen genieten van het werk dat ze doen. Laten zien wat je wel kan, het gaat om de kleine dingen!

 

Zo onstaat er een mooie groei en worden er weer nieuwe kansen gecreëerd. Binnen Het Leefhuis hoop ik met mijn enthousiasme samen de doelen van de deelnemers te bereiken en steeds een kleine stap verder te komen! 

 

‘Waarom moeilijk doen als het ook samen kan’


Anouk van den Heuvel,

Mijn naam is Anouk van den Heuvel, 21 jaar en woonachtig in Aarle-Rixtel. 

Ik heb de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4 aan het ROC ter AA in Helmond succesvol afgerond en ben momenteel bezig met de opleiding verpleegkunde op Fontys Hogescholen te Eindhoven. 

Tijdens mijn opleiding heb ik op diverse plekken stage gelopen, met verschillende doelgroepen. Hieruit is gebleken dat mijn interesse ligt bij de doelgroep kind en jeugd. 

Binnen het leefhuis hoop ik mijn passie voor kind en Jeugd te mogen voorzetten en bij te dragen aan de ontwikkeling van alle deelnemers, door de eigen kracht van de deelnemer voor op te zetten. 
Ik vind het daarnaast belangrijk dat een kind zich zelf mag zijn en hieruit zijn doelen kan behalen. Ik ben ervoor om soms even dat dutje in de rug te geven om er uiteindelijk samen voor te gaan!

''Waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt''


Smoelenboekje


Liever het Smoelenboekje downloaden?  Klik hier.


Lucia van Gemert,

Hallo! Mijn naam is Lucia van en uit Gemert, 20 jaar oud en assistente op het Leefhuis. Momenteel studeer ik Health and Social Work aan Avans in ‘s Hertogenbosch. Hier leer ik alles over gespreksvoering, leefstijl en preventie binnen doelgroepen ouderen, VGZ en jongeren. 

 

Ik ben in december 2021 begonnen op het Leefhuis als stagiaire. Enkele maanden daarna begon ik als assistente. Dit doe ik met ontzettend veel plezier tijdens de logeerweekenden.

De doelgroep is zo leuk, omdat de deelnemers je vertrouwen vanaf het eerste moment. De deelnemers zijn super creatief, ambitieus, lief en gezellig. Een doelgroep waar je gek op wordt! Dan hebben we het nog niet eens gehad over het superteam! 

To plant a garden is to believe in tomorrow - Audrey Hepburn


Indy Cox,

Mijn naam is Indy Cox, geboren in 2002 en woonachtig in Helmond. Momenteel volg ik de opleiding om leerkracht in het basisonderwijs te worden bij de Kempel in Helmond. Hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistente gevolgd en afgerond.

Ik vind het belangrijk dat de deelnemers zichzelf kunnen zijn en niet bang hoeven te zijn om fouten te maken, maar juist te groeien en hierdoor hun doelen te behalen.

 

Verder wil ik binnen het Leefhuis een bijdragen leveren aan het veilig pedagogische klimaat en bied ik graag verschillende activiteiten aan zodat de deelnemers aan hun ontwikkeling kunnen werken en zichzelf kunnen ontplooien. 

Groeien is springen in het onbekende, telkens weer.


Nadieh Hollanders,

Hoi hoi, ik ben Nadieh Hollanders en werkzaam als jeugd- en gezinsprofessional bij Het Leefhuis. 

Ik heb de opleiding pedagogiek afgerond aan Fontys Hogescholen, te Tilburg. Daarnaast heb ik de minor verslavingskunde gevolgd. Ik heb ervaring op mogen doen met verschillende doelgroepen binnen de jeugd- en gehandicaptenzorg, zowel in Nederland als op Curaçao. 

Sinds 2020 mag ik met veel plezier bij Het Leefhuis werken, waarbij ik het belangrijk vind dat iedereen zichzelf mag én kan zijn. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe positief onze deelnemers met elkaar om gaan en rekening houden met elkaar. Ik hoop dat ik met mijn inzet deelnemers kan laten groeien en nieuwe vaardigheden kan leren.

 

  • SKJ geregistreerde jeugd en gezinsprofessional.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!


Floor Termeer,

 

Mijn naam is Floor Termeer. Ik ben 19 jaar oud en ben woonachtig in Boekel.

 

Ik heb in 2020 de mbo-opleiding maatschappelijke zorg afgerond op de Leijgraaf in Veghel. En ben momenteel bezig aan de hbo-opleiding social work op de Han in Nijmegen.

Ik ben augustus 2022 in dienst gekomen hier bij het Leefhuis. Je kan mij dan tegenkomen in de weekenden en de vakanties. 

Ik vind het werken met de deelnemers nu al super leuk. Zo leren we elkaar steeds beter kennen. Binnen het leefhuis wil ik graag de deelnemers ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en vind ik het belangrijk dat ze mogen zijn wie ze zijn. Ook zelf kan ik hier nog veel leren. Dat maakt het vind ik zo leuk omdat ik samen met een gezellig team en met gezellige deelnemers samen aan de slag kan en iedereen van elkaar kan/mag leren.

 

Samen staan we sterker dan alleen


Evelien Nijmeijer,

 

Mijn naam is Evelien Nijmeijer, geboren te Breda op 24 oktober 2001. Sins mijn 12e woon ik in Lierop. 

 

Op dit moment bevind ik mij in het tweede leerjaar van de opleiding Pedagogiek aan de HAN in Nijmegen. Je kunt mij bij Het Leefhuis in de weekenden vinden.

 

Het kunnen bieden van ondersteuning in de ontwikkeling van kinderen / jeugdigen, geeft mij enorme voldoening. Elke stap is er een. 

Binnen Het Leefhuis hoop ik de jongeren mee te kunnen geven dat je trots mag zijn op jezelf en moet kijken van hoever je al gekomen bent. 

 

Oplossingen zijn het probleem niet


Susan van Lamoen,

Ik stel me graag voor aan jullie. Mijn naam is Susan van Lamoen, 36 jaar oud en woonachtig in Bakel samen met mijn 2 lieve dochters.

 

Na de opleiding tot Sociaal Pedagogisch werker (SPW4) ben ik gaan werken binnen de gehandicaptenzorg. Ik voelde meteen daar ligt mijn passie. Dit werk maakt mij gelukkig. Ik heb hier met verschillende doelgroepen mogen werken. Zowel binnen wonen als dagbesteding. Wat mij vanaf dag 1 enorm boeide was het Autisme. Daarom heb ik mezelf na de SPW-opleiding gespecialiseerd en hiervoor de Post HBO Autisme gevolgd op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Deze heb ik met succes afgerond en nog elke dag merk ik hoe fijn het is om deze kennis toe te kunnen passen op de werkvloer. Het denken in kleine stapjes, te focussen op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden, samen te kijken naar wat WEL kan om vanuit daar succeservaringen op te doen en de deelnemers te laten stralen. Daar word ik blij van!

 

Onlangs heb ik de NLP-opleiding afgerond waarin ik mezelf weer een stukje verder hebt kunnen ontwikkelen. Ik vind het heel leuk om me elke keer bij te leren en daarmee zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de hulpvraag van de deelnemers.

 

Vanaf november start ik als zelfstandige en heb het geluk dat ik ook binnen het Leefhuis aan de slag mag gaan. Jullie zullen mij dus regelmatig gaan zien. Ik heb er heel veel zin in!

Focus op de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden


Sylvia de Groot,

Ik ben Sylvia de Groot,  56 jaar jong, getrouwd,  moeder van 4 dochters en oma van 2 kleinzoontjes. In 1989 heb ik mijn verpleegkunde-Z diploma gehaald en sindsdien ben ik werkzaam geweest in de verstandelijk gehandicapten zorg, meestal met dove mensen met ASS en andere beperkingen. Ik vind het belangrijk om niet naar de beperkingen maar juist naar de mogelijkheden te kijken. Ik heb inmiddels meer dan 35 jaar ervaring en heel wat geleerd, ik blijf cursussen doen om mezelf verder te ontwikkelen. Ik hou van creatief bezig en knutselen.

 

Sinds 6 jaar ben ik zzp-er en heb ik in diverse zorg settingen gewerkt, waarbij ik het fijn vind om me te verdiepen in de mensen waarmee ik werk en hen succes ervaringen te laten beleven.

 

Carpe diem (pluk de dag)


Sigrid Haarbosch,

Hoi ik ben Sigrid Haarbosch, geboren in 1971 en woon in Eindhoven.

In 2001 heb ik mijn diploma SPH gehaald. en sinds 2005 werkzaam in de zorg. Vanaf 2019 heb ik mijn eigen kindercoachpraktijk. Ik ben SKJ geregistreerde Jeugd-en gezinsprofessional. 

 Ik werk als ambulant pedagogisch gezinsbegeleidster en ondersteun ouders en kinderen met een beperking. Ik werk vanuit mijn hart en vind het belangrijk om de aandacht te richten op de mogelijkheden en samen te zoeken naar wat wel kan! 

Verbinding , groei, vertrouwen en plezier lopen als een rode draad door mijn leven en neem ik mee in mijn werk. 

 Sinds oktober 2022 ben ik ook werkzaam als ZZPér binnen het Leefhuis.Binnen Het Leefhuis wil ik de deelnemers stimuleren in hun zelfredzaamheid zodat ze succeservaringen op kunnen doen en hun zelfvertrouwen kunnen versterken.

 

Ik zie vaak de zoektocht van ouders om een kleinschalige, warme, huiselijke plek te vinden waar hun kind zich helemaal thuis voelt, fijn dat Het Leefhuis deze plek biedt. 

 

  • SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional

''Wat je aandacht geeft groeit''


Linda van der Zanden,

Hallo Allemaal,

Ik ben Linda van der Zanden. Nadat ik in 2006 ben afgestudeerd aan de SPW ben ik gaan werken bij Amarant. Hier heb ik 5 jaar gewerkt op een groep voor kinderen en jongeren. Veelal met een OTS, kinderen en jongeren met gedragsproblematieke en een licht verstandelijke beperking. Daarna ben ik 13 jaar werkzaam geweest op een zorgboerderij voor volwassenen met een ernstig verstandelijke en/ of lichamelijke beperking in combinatie met een autisme verwante stoornis en gedragsproblematieken. Het werken in de kinderen en jongeren bleef kriebelen. Via Facebook kwam ik het leefhuis tegen, ik heb gesolliciteerd een middagje mee gekeken en ik was verkocht. Vanaf 1 december zal ik het team komen versterken. Ik vindt het belangrijk om structuur aan te brengen in een dag, maar binnen de structuur moet wel tijd zijn voor een grapje en de nodige ontspanning. Ik kijk graag naar de mogelijkheden in plaats van naar beperkingen. Ieder mens is tenslotte uniek! Ik hoop jullie snel een keer te ontmoeten op het leefhuis.

 

''Ieder mens is uniek''