Kleinschalige dagopvang


De dagopvang bestaat uit een zinvolle dagindeling die aansluit op de behoefte en zorgvraag van de jongere. Dit houdt in dat er wordt aangesloten bij de interesses en wensen van onze deelnemers, binnen de grenzen en mogelijkheden van het Leefhuis. 

 

Een dagopvang bestaat uit verschillende activiteiten die op een gepersonaliseerd dagprogramma worden weergegeven. Bij activiteiten kunt u denken aan houtbewerking, crea-activiteiten, groepsactiviteiten, huishoudelijke taken, tuinwerkzaamheden, spelletjes, dierenverzorging,  stickers plakken, creatieve creaties maken voor in de Kadoshop, leeractiviteiten, dopjes in elkaar draaien en nog veel meer.

 

Wij werken met kleine groepen van één begeleider op vier deelnemers. Hierdoor voelen deelnemers zich gezien en gehoord, kunnen wij ze de aandacht bieden die ze nodig zijn en zie je ze elke dag groeien en stralen.
Aangepast onderwijs


Binnen aangepast onderwijs, kan er binnen een één op één setting onderwijs gegeven worden. Het Leefhuis zet in op de vakken zoals taal, rekenen, schrijven, cijferend rekenen, verkeer en Engels. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en behoeftes van het kind. Door spelen en ontspanningsactiviteiten af te wisselen met schoolse taken, komen wij tegemoet aan de behoeftes van onze deelnemers en leren wij hen middels kleine stapjes nieuwe vaardigheden en kennis. Succeservaringen op doen staat bij onze aanpak voor aangepast onderwijs centraal.

  

Met geduld, genoeg herhaling, gepaste aandacht, succeservaringen en een vleugje humor, bieden wij kinderen wat zij nodig hebben.